Prosjekttype: Visuell identitet

Klient: Dennis De Vries (fiktiv)

Emne: IDG3014 – Emneoverbyggende prosjekt // Drømmeprosjektet

Semester: Vår 2023, NTNU Gjøvik

Brief
Selvvalgt designprosjekt med en fiktiv oppdragsgiver for utvikling av visuell identitet til en nystartet bedrift spesialisert på nederlandske pommes frites. Målet er å lansere konseptet på Oslo Street Food, hvor oppmerksomhet og positivt førsteinntrykk er avgjørende. Oppgaven inkluderer utforming av logo, valg av farger, skrifttyper, og andre designelementer for å skape en helhetlig visuell identitet.

Løsning
Påmms er et street food konsept som spesialiserer seg på nederlandske pommes frites med tilbehør, og har som mål å gi det norske folket en autentisk smak av Nederland med fokus på kvalitet og fantastisk smak. Konseptet stammer fra et nederlandsk folkeeventyr om en gutt som var lidenskapelig opptatt av mat. Påmms har en moderne og stilig visuell identitet som appellerer til både de som ønsker å nyte maten på farten og de som ønsker en avslappet opplevelse. Alt fra logo, menyer og klistremerker er utviklet i en enhetlig visuell stil for å gi kundene en helhetlig opplevelse av konseptet.

Logo og skrifttype: inspirert av gutten fra eventyret. Navnet er endret til Påmms. Egenprodusert skrifttype som brukes på grafiske elementer og i overskrifter.
Grafiske elementer: brukes i kombinasjon med logo på forskjellige flater.
Matbeger og t-skjorte: begeret er designet for å holde seg oppreist og er praktisk å holde mens man er i farta. T-skjorte for de ansatte.
Meny, Påmms-finger og klistremerker: menyen er laget for å kunne tilpasse etter eget ønske ved å tegne en sirkel rundt alternativene. På denne måten har man flere valgmuligheter som f.eks. å velge to typer oster eller dipper. Treskoen fungerer som en gaffel for å unngå fettete fingre når man spiser. Klistremerker/plakkers for å øke engasjement og synlighet.
Matbod: er godt synlig inne på mathallen med skilt som vises fra siden og kan sees på avstand.