Dronning Sonja Vokalkonkurranse

Prosjekttype: Redesign av visuell identitet

Klient: Dronning Sonja Vokalkonkurranse

Emne: IDG2015 – Strategisk design

Semester: Vår 2022, NTNU Gjøvik

Gruppe: Utviklet med Ingrid Malene Steinsland

Brief
Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse er en anerkjent konkurranse som gir unge sangere fra hele verden en unik mulighet til å vise frem sine talenter og etablere seg i den profesjonelle musikkbransjen. Oppgaven er å utvikle en visuell identitet som er i tråd med konkurransens strategi, med en visjon som uttrykker positivitet og fremtidsrettet tankegang. Arbeidet inkluderer utvikling av nettside, tilstedeværelse på sosiale medier, visittkort, plakater og to valgfrie kontaktpunkter.

Løsning
Med en ny visuell identitet får konkurransen en revitalisering. Ved å visualisere budskapet «Voices of the World» uttrykker det hvordan en enkelt stemme kan skape noe stort og bygge broer på tvers av landegrenser. Logoens sirkler representerer foreningen av stemmer, med variasjoner og toneleier. De visualiserer også vibrasjonene i stemmebåndene og lydbølgene. Logoen er allsidig og dynamisk, og kan forsterkes ved bruk av animasjon ved å vise vibrasjonene i linjene. En vesentlig del av løsningen inkluderer nytt navn og en ny kommunikasjonsmåte. Dette vil gjøre konkurransen mer relevant og tiltrekkende for målgruppen, samtidig som det skaper en helhetlig og engasjerende opplevelse.