Rørosmeieriet

Prosjekttype: Redesign av emballasje 

Klient: Rørosmeieriet AS

Emne: IDG3010 – Emballasjedesign

Semester: Høst 2022, NTNU Gjøvik

Brief
Utvikle en ny visuell identitet for en produktserie fra Rørosmeieriet. Målet er å appellere til en yngre målgruppe uten å miste dagens kunder. Denne målgruppen deler de samme verdiene som Rørosmeieriet, og det er viktig å kommunisere disse verdiene gjennom produktene. Designet må omfatte merkevarelogo, produktnavn, annen tekst og EAN-koder. Emballasjetypen skal være den samme som tidligere, men det må være minst fire forskjellige pakningsdesign som ikke har likheter med tidligere design.

Løsning
Det nye designet for emballasjeserien til Rørosmeieriet er «i takt med naturen». Designet henter inspirasjon fra blomster til arkitektur og formidler Rørosmeieriet sine verdier som Norges fremste økologiske meieri, samtidig som det reflekterer byens kultur og historie på en kreativ måte. Produktene utstråler høy kvalitet og er forankret i Røros-områdets rike mattradisjoner og meierifaglige håndverk. Det nye designet har som mål å tiltrekke seg oppmerksomhet, øke bevisstheten rundt Rørosmeieriet og styrke deres posisjon som ledende produsent av økologiske meieriprodukter i Norge.