Semester

Prosjekttype: Redesign av app og nettside

Klient: NTNU Gjøvik

Emne: IDG3009 – Informasjonsarkitektur

Semester: Høst 2022, NTNU Gjøvik

Gruppe: Utviklet med Ingrid Malene Steinsland, Natalie Gundersen Sneisen og Lisa Grøtan Sørgaard

Brief
NTNU trenger et nytt Learning Management System (LMS) for å effektivt håndtere forholdene mellom administrasjon, studieprogramledere, emnelærere og studenter. I dag brukes Blackboard til å håndtere noen av oppgavene, men avtalen nærmer seg slutten. Oppgaven er å konseptualisere og designe et forslag til et nytt LMS som forbedrer hverdagen til studenter, emneansvarlige og studieprogramledere. Fokus ligger på å skape en god brukeropplevelse med muligheten til å ha oversikt over viktige detaljer i studiehverdagen. Brukersentrerte prinsipper for systemutvikling og informasjonsarkitektur skal legges til grunn for løsningen.

Løsning
Semester er NTNUs nye læringsplattform som samler behov for kommunikasjon, timeplan, emneoversikt, kunngjøringer og mer. Plattformen har en omfattende informasjonsarkitektur som oppleves som intuitiv og brukervennlig, noe som gjør det enklere å navigere og finne det man trenger. I tillegg har plattformen nye funksjoner som kan være til nytte for brukerne. Semester har en moderne visuell identitet med et enkelt og minimalistisk design som bidrar til å redusere distraksjoner og støy og fokusere på læringsmålene. Universell utforming brukes aktivt for å sikre at alle brukere, uavhengig av funksjonsevne, kan bruke plattformen på en enkel og effektiv måte. Semester er optimalisert for responsiv design på enheter som mobiltelefon og PC og er tilgjengelig som en app og på nett, noe som gjør det enkelt å få tilgang til plattformen fra ulike enheter.